Υγιεινές κοτομπουκιές χωρίς γλουτένη
Είναι γνωστό ότι οι κοτομπουκιές του εμπορίου είναι επιβαρυμένες με ένα σωρό πρόσθετα και συντηρητικά που τις κάνουν ουσιαστικά ανθυγιεινές ακόμα και αν τις ψήσουμε. Οι σημερινές κοτομπουκιές πέρα από το ότι έχουν υλικά που γνωρίζετε γιατί εσείς τα έχετε επιλέξει, έχουν κι ένα ακόμα πλεονέκτημα. Δεν είναι παναρισμένες με φρυγανιά αλλά με αλεύρι αμυγδάλου. Αυτό τις καθιστά αυτόματα «φιλικές» ακόμα και γι΄ αυτούς που έχουν πρόβλημα με τη γλουτένη και την αποφεύγουν. Είναι πολύ νόστιμες και δεν υστερούν σε τίποτα σε γεύση. Φυσικά είναι ψημένες στο φούρνο και όχι τηγανητές.
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Υλικά:
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
- 1 κουταλιά της σούπας μείγμα μπαχαρικών για ψητό κοτόπουλο
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- ½ κουτ. γλυκού πιπέρι
Μέθοδος:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ρηχό ταψί τοποθετήστε λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου, το μίγμα μπαχαρικών κοτόπουλου, το αλάτι και το πιπέρι.
Κόψτε τυχόν λίπη που μπορεί να έχει το κοτόπουλο και αφαιρέστε την πέτσα. Στη συνέχεια κόψτε το φιλέτο σε κομμάτια πάχους 1,5-2 εκατοστών.
Βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλου σε μπολ και περιχύστε τα με το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε με τα χέρια σας να λαδωθούν καλά.
Βουτήξτε ένα – ένα κομμάτι στο μπολ με το αλεύρι αμυγδάλου και τα μπαχαρικά και φροντίστε να καλυφθεί απ΄όλες τις πλευρές. Κατόπιν μεταφέρετε τα κομμάτια του παναρισμένου κοτόπουλου στο ταψί.
Ψήστε για 20 λεπτά στον αέρα, και τα τελευταία 5 γυρίστε το στο γκριλ ώστε να αποκτήσει το κοτόπουλο τραγανή κρούστα.
Σερβίρετε αμέσως με μουστάρδα και σάλτσα.
Πηγή:
https://diabetesstrong.com/healthy-chicken-nuggets/