Τρούφες ενέργειας με 3 υλικά!

Οι τρούφες ενέργειας αποτελούν ένα ιδανικό σνακ ανάμεσα στα γεύματα ή ένα πλήρες πρωινό. Επιπλέον καταπραΰνουν την επιθυμία για γλυκό αφού έχουν τη σοκολατένια γεύση του κακάο σε συνδυασμό με τη γλύκα του χουρμά. Δοκιμάστε να τις φτιάξετε και θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.
Η συνταγή που δίνεται παρακάτω αποτελεί βάση για να κάνετε κι εσείς τις δικές σας δοκιμές ή να προσθέσετε μικρές πινελιές που θα τις απογειώσουν. Για παράδειγμα μπορείτε να προσθέσετε μισή ποσότητα καρυδιών και μισή από κάποιον άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας, όπως φουντούκια ή αμύγδαλα (πάντα ωμά και ανάλατα), επίσης μπορείτε να τις αρωματίσετε με κάποιο μπαχαρικό. Η κανέλα λόγου χάριν ή το γαρίφαλο ταιριάζουν εκπληκτικά με τους χουρμάδες και το κακάο. Αν ωστόσο δεν προτιμάτε τα μπαχαρικά μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα από κάποιο εσπεριδοειδές ή ακόμα και λίγες σταγόνες εκχυλίσματος βανίλιας! Τέλος μη διστάσετε να δοκιμάσετε μέσα στις τρούφες, να ενσωματώσετε μερικούς από τους σπόρους της αρεσκείας σας (πχ λιναρόσπορο ή σπόρους chia), αποξηραμένη καρύδα, κομματάκια αποξηραμένων φρούτων ή κάποιο super food που προτιμάτε.
Οι επιλογές είναι πολλές και είναι σχεδόν αδύνατο να μην ταιριάσουν με τη συνταγή!
ΤΡΟΥΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 14 τρούφες:
- 115 γραμμάρια καρύδια ωμά
- 200 γραμμάρια βασιλικούς χουρμάδες
- 2 κουταλιές σούπας σκόνη κακάο (κατά προτίμηση ακατέργαστο)
Μέθοδος:
Αφαιρέστε το κουκούτσι από τους χουρμάδες, κόψτε τους στα 2 και βάλτε τους σε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό να μουλιάσουν για 15-20 λεπτά. Κατόπιν στραγγίξτε τους από το νερό και πετάξτε το.
Τοποθετήστε τα καρύδια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε μέχρι να έχουν μια εύθρυπτη υφή. Προσθέστε τους μουσκεμένους χουρμάδες και το κακάο και χτυπήστε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Είναι έτοιμο το μείγμα.
Πλάστε μικρές μπάλες με τα χέρια σας και οι τρούφες ενέργειας είναι έτοιμες. Εάν δεν μπορείτε να πλάσετε εύκολα τις τρούφες επειδή η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα τριμμένα καρύδια ή να αφήσετε τη ζύμη να παραμείνει στην κατάψυξη για 10 ή 15 λεπτά και ύστερα να την πλάσετε.
Τις αποθηκεύετε σε δοχείο με καπάκι μέσα στο ψυγείο και μπορείτε να τις διατηρήσετε εκεί για τουλάχιστον μια εβδομάδα!