Ταρτάκια με Κατίκι Δομοκού
Υλικά για τα ταρτάκια με κατίκι Δομοκού:
Έτοιμες, μικρές βάσεις για ταρτάκια.
Σχοινόπρασο για το γαρνίρισμα.
Για τη γέμιση με κατίκι, αγγουράκι και κάπαρη:
1 Συσκευασία Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές
100g Στραγγιστό Γιαούρτι 5%
1 κ.σ. γεμάτη Μαγιονέζα Light
2 κ.γ. Μουστάρδα Dijon
Πιπέρι
2 Μικρά Φρέσκα Κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
2 Μικρά Αγγουράκια Τουρσί, ξεπλυμένα, στραγγισμένα και πολύ ψιλοκομμένα
1 κ.σ. γεμάτη Κάππαρη, ξεπλυμένη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
1 κ.σ. Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Για τη γέμιση με κατίκι και παντζάρι:
1 Συσκευασία Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές
100g Στραγγιστό Γιαούρτι 5%
3 Παντζάρια μαγειρεμένα, το ένα σε μικρά κυβάκια
70g Καρύδια
1 κ.γ. Σκόνη Σκόρδο
1 κ.γ. Κύμινο
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1-1½ κ.γ. Ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
2 κ.σ. Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Για τη γέμιση με το αγγουράκι:
Bάζουμε σε ένα μπλεντεράκι το κατίκι, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα τη μουστάρδα και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια, την κάπαρη, το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ταρτάκια.
Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο.
Για τη γέμιση με τα παντζάρια:
Bάζουμε στο μπλεντεράκι το κατίκι, το γιαούρτι, δύο από τα παντζάρια, τα καρύδια, το σκόρδο, το κύμινο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το παντζάρι σε κύβους, το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ταρτάκια.
Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο.
Ακολουθεί βίντεο με τη συνταγή:
Συνταγή από FoodVideos