Σπαγγέτι με κέιλ, λεμόνι, σκόρδο και καυτερή πιπεριά

Η εποχή του αγαπημένου μας κέιλ είναι τώρα. Ένα είδος λαχανίδας, λίγο δυσεύρετης (ακόμα τουλάχιστον) στη χώρα μας. Χρόνο με το χρόνο όμως αυτό το ωφέλιμο μα και νόστιμο λαχανικό γίνεται πιο γνωστό, η παραγωγή του εξαπλώνεται κι έτσι αργά μεν αλλά σταθερά αρχίζει να πωλείται όλο και σε περισσότερα σημεία.
Η μακαρονάδα που σας προτείνουμε σήμερα είναι η μακαρονάδα του δεκάλεπτου που όμως φαίνεται πως έχετε σπαταλήσει χρόνο και πολύ ταλέντο για να την φτιάξετε. Το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει στο μέγιστο μιας και ο συνδυασμός των απλών υλικών είναι αυτός που την κάνει τόσο ιδιαίτερη και νόστιμη!
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το κέιλ σε παλιότερο αφιέρωμα που είχαμε κάνει στην υπερτροφή αυτή. Πατήστε ΕΔΩ!
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΕΙΛ, ΛΕΜΟΝΙ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
Υλικά:
1) 250 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι (Νο 6)
2) 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3) 180 γραμμάρια κέιλ ακαθάριστο
4) ½ κουταλιά σούπας μπούκοβο
5) 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
6) 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
7) 50 ml χυμό λεμονιού
8) Αλάτι
9) Πιπέρι
10) 3 γεμάτες κουταλιές σούπας κεφαλοτύρι πικάντικο τριμμένο
11) Επιπλέον ελαιόλαδο για το σερβίρισμα + ξύσμα λεμονιού
Μέθοδος:
Πλένουμε το κέιλ και το στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά. Θέλουμε να είναι εντελώς στεγνό χωρίς ίχνος νερού πάνω του. Στη συνέχεια το καθαρίζουμε αφαιρώντας του το κεντρικό χοντρό νεύρο το οποίο και πετάμε, ώστε να μείνουν μόνο τα φύλλα του.
Όταν το έχουμε καθαρίσει και στεγνώσει, το ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι. Όπως ακριβώς ψιλοκόβουμε το μαρούλι για σαλάτα. Το αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Όσο τα μακαρόνια βράζουν, βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τις 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο να κάψει. Μόλις αυτό κάψει ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κέιλ και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να τηγανιστεί για περίπου 4 λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώστε να μαραθεί και να αρχίσει να γίνεται τραγανό.
Ύστερα ρίχνουμε το μπούκοβο, την ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι καθώς επίσης και το σκόρδο. Τηγανίζουμε για ένα λεπτό ακόμα ανακατεύοντας τα υλικά μέσα στο τηγάνι.
Τέλος προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι τα βρασμένα σπαγγέτι τα οποία έχουμε προηγουμένως στραγγίσει, το χυμό του λεμονιού, το τριμμένο κεφαλοτύρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε μια δυο φορές να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε αμέσως στα πιάτα.
Πασπαλίζουμε τα ζυμαρικά με άφθονο ξύσμα λεμονιού, τρίβουμε λίγο ακόμα φρέσκο πιπέρι και ραντίζουμε τα πιάτα με όσο ελαιόλαδο επιθυμούμε. Τα σπαγγέτι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!
Πηγή: