Σούπα κρύα, με γιαούρτι και αγγούρι
Οι σούπες είναι μια υγιεινή επιλογή γεύματος που περιέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και πρέπει να λαμβάνουν μέρος στη διατροφή μας. Αυτή η κρύα σούπα μας φέρνει γεύση από καλοκαίρι, αλλά έχει κάλλιστα θέση όλες τις εποχές. Περιέχει πλούσια αρώματα, γεύσεις που διεγείρουν τις αισθήσεις και το αγαπημένο μας γιαούρτι το γευόμαστε διαφορετικά.
Το γιαούρτι αποτελεί καλή πηγή πρόσληψης ασβεστίου, φωσφόρου, βιταμίνης Β12 και ριβοφλαβίνης. Τα γιαούρτια που διατηρούνται σε υψηλότερες θερμοκρασίες είναι ‘ζωντανά’, περιέχουν δηλαδή ζωντανά βακτήρια τα οποία βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς πεπτικού συστήματος. Συμβάλλει επίσης, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, στη μείωση του λίπους καθώς βοηθάει την γρήγορη αποκατάσταση των μυών μετά από έντονη προπόνηση.
Για την κρύα σούπα με γιαούρτι και αγγούρι θα χρειαστούμε:
- 330 ml (1 ¼ φλιτζάνι) Γιαούρτι βιολογικό, χαμηλών λιπαρών
- 240 (1 φλιτζάνι) κρύο ζωμό λαχανικών
- 2 αγγουράκια ψιλοκομμένα, καθαρισμένα και χωρίς τους σπόρους
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
- 1 κ.σ φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάλτε το γιαούρτι, το ζωμό, τα αγγούρια, το σκόρδο και το δυόσμο στο μπλέντερ και χτυπήστε καλά.
- Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.
- Μπορείτε να σερβίρετε με 2 πίτες ολικής σαν συνοδευτικό.
(Visited 710 times, 1 visits today)