Σοκολατένια μπισκότα με ταχίνι, αλεύρι φαγόπυρου και μέλι
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ, ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
Υλικά για 20 μπισκότα:
- 100 γραμμάρια ταχίνι
- 100 γρμμάρια μέλι
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 30 γραμμάρια κακάο σκόνη (χωρίς ζάχαρη)
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 220 γραμμάρια αλεύρι φαγόπυρου
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ (χωρίς γλουτένη)
- 80 γραμμάρια κουβερτούρα χοντροκομμένη ή 80 γραμμάρια σταγόνες κουβερτούρας
Μέθοδος:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ταχίνι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το κακάο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, σοκολατένια κρέμα.
Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι φαγόπυρου, το μπέικιν πάουντερ και την χοντροκομμένη κουβερτούρα. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μια σοκολατένια ζύμη που δεν κολλάει.
Στρώνουμε δύο ταψιά φούρνου με λαδόκολλα.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού και τα πλάθουμε σε μπάλες.
Αν θέλουμε για μεγαλύτερη διευκόλυνση και ομοιομορφία, ζυγίζουμε τα μπαλάκια ζύμης ώστε να είναι περίπου 35 γραμμάρια το καθένα. Τα πλάθουμε όλα και τα τοποθετούμε στα ταψιά αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους. Τέλος τα πατάμε λίγο από πάνω να πλατύνουν ελαφρά.
Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να δούμε από κάτω να έχουν ψηθεί και να είναι συμπαγή. Δεν χρειάζονται παραπάνω ψήσιμο. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Διατηρούνται για 4-5 μέρες καλά κλεισμένα σε κουτί μπισκότων.