Σοκολατάκια με γέμιση φυστικοβούτυρο
Υλικά για 12 μερίδες
Για την σοκολάτα:
- 1 φλ. μαύρη σοκολάτα( 175γραμμ.) λιωμένη
- ¼ φλ. λάδι καρύδας
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Για το φυστικοβούτυρο:
- ½ φλ. φυστικοβούτυρο(120γραμμ.)
- ½ φλ. μέλι(85γραμμ.)
- 2 κ.σ λάδι καρύδας
Εκτέλεση:
1. Σε φόρμα για μάφιν τοποθετούμε τα φορμάκια μιας χρήσης.
2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μαύρη σοκολάτα και το λάδι καρύδας.
3. Το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει.
4. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
5. Ρίχνουμε το μισό μίγμα σοκολάτας στη φόρμα για μάφιν ,τόσο όσο ώστε να καλύψει τον πάτο. Κρατάμε το άλλο μισό μίγμα για την επάνω στρώση.
6. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 15 λεπτά.
7. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, το μέλι και 2 κ.σ λάδι καρύδας.
8. Τοποθετούμε το μίγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει ελαφρώς και να χύνεται.
9. Ρίχνουμε το μίγμα ομοιόμορφα στη φόρμα των μάφιν.
10. Παγώνουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα σοκολάτας πάνω από τη στρώση του φυστικοβούτυρου.
11. Παγώνουμε μέχρι να σφίξουν, περίπου μια ώρα.
12. Απολαμβάνουμε!
Συνταγή: Tasty