Σαλάτα ζυμαρικών με σολομό, λεμόνι και κάπαρη
ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ
Υλικά:
- 100 γραμμάρια πένες ολικής αλέσεως
- 200 γραμμάρια φιλέτο σολομού
- 2 κουταλιάσούπας ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1 λεμόνι και χυμό και ξύσμα
- 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας κάπαρη
- 6 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες σε φέτες
- 1 ματσάκι ρόκα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μέθοδος :
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, αλατοπιπερώστε το φιλέτο του σολομού και βάλτε το στο τηγάνι να μαγειρευτεί για 8-10 λεπτά μέχρι να το δείτε να έχει αλλάξει χρώμα και να είναι έτοιμο, να έχει δηλαδή μαγειρευτεί σωστά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε και ελάχιστο νερό στο τηγάνι, κατά το μαγείρεμα του σολομού. Μόλις είναι έτοιμο αφήστε το στην άκρη να κρυώσει και θρυμματίστε το σε μετρίου μεγέθους κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό του, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την κάπαρη, τις ελιές και 1 κουταλιά επιπλέον της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά!
Τέλος ρίξτε μέσα στο μπολ τα ζυμαρικά και τα κομμάτια του σολομού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τα γούστα σας και ανακατεύστε. Βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο και αφήστε την να κρυώσει. Σερβίρετέ την όταν έρθει η ώρα με φρέσκα φύλλα ρόκας.