Σαλάτα με ντρέσινγκ και κινόα
Υλικά
(2 μερίδες)
ΣΑΛΑΤΑ
- 1 φλιτζάνι νερό( 235 mL )
- 1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών( 235 mL )
- 1 φλιτζάνι κινόα( 170 γρ. )
- 2 καρότα , ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 αγγούρι , κομμένο στα τέσσερα
- 1 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο( 100 γρ. ), τεμαχισμένο
- ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι , κομμένο σε κύβους
- φρέσκο κρεμμύδι , για το σερβίρισμα
- ½ φλιτζάνι κάσιους( 60 γρ. ),
ΣΑΛΤΣΑ
- ½ φλιτζάνι νερό( 120 mL )
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ , τριμμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- ¼ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο( 60 γρ. )
Εκτέλεση :
- Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και τον ζωμό λαχανικών και αφού βράσουν , προσθέτουμε την κινόα. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 12-15 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατέβουμε την κινόα, τα καρότα, την κόκκινη πιπεριά, το αγγούρι, το μωβ λάχανο.
- Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακατέβουμε το νερό, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, το μέλι και το φυστικοβούτυρο. Ρίχνουμε το ντρέσινγκ πάνω από την κινόα.
- Προσθέτουμε από πάνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κάσιους.
- Απολαμβάνουμε!
(Visited 347 times, 1 visits today)