Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και καπνιστή πέστροφα
Υλικά για 2 μερίδες:
100 γραμμάρια μαυρομάτικα φασόλια άβραστα που μας δίνουν περίπου 250 γραμμάρια φασόλια βρασμένα
150 γραμμάρια καπνιστή πέστροφα (1 συσκευασία με 2 φιλέτα μέσα)
3 γεμάτες κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μαζί με το πράσινο μέρος τους)
3 κουταλιές σούπας κάπαρη ξεπλυμένη από την άλμη της
½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρεδάκια
Dressing:
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι γλυκού μέλι
½ κουταλάκι γλυκού τριμμένο σκόρδο αποξηραμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό, ώστε να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν μέσα σε άφθονο νερό, χωρίς αλάτι! Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα φασόλια, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει, την κόκκινη πιπεριά και την κάπαρη.
Ανοίγουμε την συσκευασία της πέστροφας και με τα χέρια μας ξεψαχνίζουμε τα φιλέτα, κόβοντάς τα σε μικρά κομματάκια και παράλληλα αφαιρούμε όσα κόκαλα έχουν επάνω τους. Προσέχουμε να μην μείνει κανένα κόκαλο γιατί είναι αρκετά άσχημο στη γεύση όταν το συναντήσουμε μέσα στη σαλάτα.
Στο μπολ με τα φασόλια και τα λαχανικά προσθέτουμε τώρα και την ξεψαχνισμένη πέστροφα.
Τέλος φτιάχνουμε το dressing ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά του πολύ καλά ώστε να προκύψει ένα παχύρρευστο υγρό. Περιχύνουμε με αυτό την σαλάτα, αλατίζουμε ελαφρά, γιατί η πέστροφα είναι ελαφρώς αλμυρή και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε στη γεύση μήπως χρειάζεται περισσότερο αλάτι και τη σερβίρουμε σ΄ένα όμορφο μπολ στολίζοντάς την με ένα κλωναράκι άνηθου!
Καλή επιτυχία!!!
Συνταγή από την food bloger Χρυσαυγή Μπόμπολα και το @foodforthought