Ingredients
-
250 γραμμάρια Τόνοςκονσέρβα σε νερό
-
1 κούπα Αγκινάρεςμόνο οι καρδιές
-
1/2 κούπα Ελιέςκαθαρισμένες χωρίς κουκούτσι
-
3 κουταλιές της σούπας Μαγιονέζαlight
-
1/2 Λεμόνιτο χυμό του
-
1 1/2 κουταλάκι ρίγανη
-
Αλάτι
-
Πιπέριφρεσκοτριμμένο
Directions
Θερμίδες: 210Kcal
Κορεσμένα λίπη: 1g
Νάτριο: 791mg
Φυτικές ίνες: 3g
Ολικό λίπος: 8g
Υδατάνθρακες: 12g
Χοληστερόλη: 25mg
Πρωτεΐνη: 20g
Steps
1
Done
|
Μαρινάρουμε τις καρδιές από τις αγκινάρες. |
2
Done
|
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις αγκινάρες με τις ελιές και τον τόνο. |
3
Done
|
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τη μαγιονέζα και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη σάλτσα. |
4
Done
|
Ανακατεύουμε τη σάλτσα με το υπόλοιπο μείγμα του τόνου για λίγο χωρίς να θρυμματιστεί πολύ ο τόνος. |
5
Done
|
Αλατοπιπερώνουμε. Αν το μείγμα σας φαίνεται λίγο στεγνό μπορείτε να προσθέσετε 1 με 2 κουταλιές της σούπας από τη μαρινάδα της αγκινάρας. |
6
Done
|
Παίρνουμε 4 φύλλα μαρουλιού (αφού τα πλύνουμε καλά) και μοιράζουμε το μείγμα μας σε ίσα μέρη. |
7
Done
|
Σερβίρουμε. |