Ingredients
-
2 μεγάλες Μελιτζάνες
-
4 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
-
2 κουταλιές της σούπας Ξύδιμπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μηλόξυδο
-
1 κουταλιά της σούπας Μέλι
-
1 κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα
-
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
-
1/2 Λεμόνιτο χυμό του
-
4 σκελίδες Σκόρδοψιλοκομμένες
-
1/2 ματσάκι Μαιντανόψιλοκομμένο
-
6 κουταλιές Αμύγδαλαχοντροσπασμένα
Directions
Steps
1
Done
|
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Κόβετε τις μελιτζάνες σε κυβάκια 2,5 εκ. περίπου και τα βάζετε σε ένα μπολ. Πασπαλίζετε τα κυβάκια της μελιτζάνας με αλάτι και αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το λάδι με το μέλι, το ξύδι, την πάπρικα και το κύμινο. Ξεπλένετε τις μελιτζάνες από τα υγρά που έχουν βγάλει και τις βάζετε στο μπολ με το μίγμα μελιού που φτιάξατε. Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε καλά τα υλικά. Μεταφέρετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 40 περίπου λεπτά. Ανά 15 λεπτά φροντίζετε να ανακατεύετε το φαγητό. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε το φαγητό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζετε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ σερβιρίσματος και τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε καλά τα υλικά. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε. |
2
Done
|
|