• Home
  • Σαλάτες
  • Σαλάτα με γαρίδες, καλαμπόκι και αβοκάντο
0 0
Σαλάτα με γαρίδες, καλαμπόκι και αβοκάντο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
280 γραμμάρια Καλαμπόκι
2 Αβοκάντο ώριμα
10 Ντομάτες λιαστές τεμάχια
10 μεγάλες Γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
χυμό Λεμόνι 1 μέτριο
3 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού Τζίντζερ ξύσμα
1/2 κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα
Αλάτι

Σαλάτα με γαρίδες, καλαμπόκι και αβοκάντο

  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Οι γαρίδες είναι μια θαυμάσια εναλλακτική του κρέατος καθώς παρέχουν στον οργανισμό πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, είναι πλούσιες σε ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τα 100γρ γαρίδες βραστές προσδίνουν 148 θερμίδες και είναι ιδανική επιλογή ως συστατικό της σαλάτας ή με βραστά λαχανικά για άτομα που προσέχουν τη δίαιτα τους.

Το αβοκάντο είναι εξαιρετική επιλογή για την περίοδο της νηστείας. Είναι πλούσιο σε κάλιο, φολικό οξύ και βιταμίνες Ε, C και Β6. Περιέχει επίσης, νιασίνη (νικοτινικό οξύ), θειαμίνη, φωσφόρο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Παρόλο που ανήκει στα φρούτα περιέχει μονοακόρεστο λίπος και βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης. Ποσότητα αβοκάντο ίση με 150γρ αποδίδει 235 θερμίδες. Συνήθως καταναλώνεται ως συστατικό σε σαλάτες όπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αν λάβουμε υπόψη μας ότι το λίπος από το αβοκάντο με το λίπος του ελαιολάδου αθροιστικά μπορεί να ξεπεράσουν τις συνιστώμενες ημερήσιες θερμίδες. Πάραυτα, αποτελεί μια τροφή με υψηλή θρεπτική αξία που μπορεί να ενισχύσει τον οργανισμό με θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της νηστείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 1,966 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό και το αφήνετε να κοχλάσει για 5-6 λεπτά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τις γαρίδες. Τις αφήνετε να βράσουν για ελάχιστα λεπτά περίπου 5 με 7 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος τους.

2
Done

Αφού βράσουν τις αφήνετε να κρυώσουν και τις καθαρίζετε. (Προτιμήστε φρέσκιες γαρίδες, μπορεί αν είναι πιο χρονοβόρα η διαδικασία του καθαρισμού τους όμως είναι υπερτερούν ποιοτικά και γευστικά των κατεψυγμένων, καθαρισμένων και προβρασμένων γαρίδων του εμπορίου).

3
Done

Στη συνέχεια, βράζετε, στραγγίζετε το καλαμπόκι

4
Done

Κόβετε τα αβοκάντο σε λεπτές φέτες.

5
Done

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το χυμό του λεμονιού με το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και προσθέτετε το αβοκάντο.

6
Done

Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το τζίντζερ και την πάπρικα. Προσθέτετε τις γαρίδες, το καλαμπόκι και τις λιαστές ντομάτες και τέλος το αβοκάντο με τη σάλτσα.

7
Done

Ανακατεύετε και σερβίρετε.

pelagia

previous
Τραγανή σαλάτα με κάσιους, κινόα και τζίντζερ
next
Παραδοσιακό φακόρυζο με κόκκινες φακές
previous
Τραγανή σαλάτα με κάσιους, κινόα και τζίντζερ
next
Παραδοσιακό φακόρυζο με κόκκινες φακές

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Pin It on Pinterest

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here