Ingredients
-
1,5 κιλό Χταπόδι
-
5 τεμάχια Μελιτζάνεςτσακώνικες
-
1 ξερό κρεμμύδιψιλοκομμένο
-
4 Ντομάτεςψιλοκομμένες
-
1 ματσάκι Μαιντανόψιλοκκομένο
-
2 φύλλα Δάφνη
-
4 κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο
-
φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Directions
Steps
1
Done
|
Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε σε κομματάκια το χταπόδι. Το βάζετε σε ένα σουρωτήρι ώστε να στραγγίξει καλά από τα νερά. |
2
Done
|
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες από τα κοτσάνια τις πλένετε, τις αλατίζετε για να ξεπικρίσουν και τις αφήνετε να στεγνώσουν. |
3
Done
|
Πλένετε και καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κομμάτια. |
4
Done
|
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το μισό ελαιόλαδο να κάψει καλά και τηγανίζετε ελαφριά τις πατάτες και τις μελιτζάνες. Τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και τις «πατάτε» λίγο με το χέρι μέχρι να αποβάλλουν όσο το δυνατόν περισσότερο το λάδι του τηγανίσματος.Επαναλάβετε αρκετές φορές αλλάζοντας κάθε φορά το απορροφητικό χαρτί. |
5
Done
|
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτετε το χταπόδι να σοταριστεί και αυτό, και μετά από 2-3 λεπτά ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φύλλα δάφνης. |
6
Done
|
Βάζετε τις μελιτζάνες και τις πατάτες πάνω από το χταπόδι και σκεπάζετε την κατσαρόλα ώστε να βράσει το φαγητό σας σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να έχει μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα. Είναι πιθανό να χρειασθεί στο ενδιάμεσο να προσθέσετε λίγο νερό. |
7
Done
|
Μόλις μαλακώσει το χταπόδι και δέσει η σάλτσα κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε. |