Πικάντικα ρεβίθια με κάρυ
Πικάντικα ρεβίθια με κάρυ
Υλικά :
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 1 κουταλιά σούπας φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- ½ κουταλάκι γλυκού μπούκοβο
- 500 γραμμάρια ντοματάκια κονκασέ πολτοποιημένα
- 1 κουταλιά σούπας κάρυ
- 1 κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
- ½ κουταλάκι γλυκού κύμινο
- ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 400 ml γάλα καρύδας
- 1 φλιτζάνι νερό ή και παραπάνω αν χρειαστεί
- 500 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
- 2 κούπες σπανάκι ψιλοκομμένο
- Ρύζι μπασμάτι για να συνοδέψετε το κάρυ
- Μαϊντανό ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Μέθοδος:
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά. Κατόπιν ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματά τους και προσθέτουμε τα ρεβίθια, την ντομάτα και το 1 φλιτζάνι νερό. Αλατίζουμε όπως το θέλουμε. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά και κατόπιν προσθέτουμε το γάλα καρύδας και και το σπανάκι και το βράζουμε μέχρι να χυλώσει και να δέσει.
Μόλις είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρουμε το κάρυ με ρύζι μπασμάτι και πασπαλίζουμε με κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!!