Μπισκότα με φαγόπυρο και σοκολάτα
Ο πρωταγωνιστής σε αυτή τη συνταγή είναι το φαγόπυρο, όχι μόνο επειδή κάνει αυτά τα μπισκότα χωρίς γλουτένη, αλλά επειδή φέρνει τη δική του ξεχωριστή γεύση και μοναδική υφή, δημιουργώντας ένα μπισκότο που έχει απαλότητα σε κάθε μπουκιά.
Αυτή είναι μια συνταγή για light μπισκότα με φαγόπυρο και σοκολάτα:
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι φαγόπυρο
1/2 φλιτζάνι βρώμη
1/4 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα, ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζάνι φουντούκια, ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζάνι κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι μέλι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/3 φλιτζάνι σοκολατένιες σταγόνες ή σκόνη σοκολάτας (προαιρετικά)
Οδηγίες:
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και τοποθετήστε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
2.Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το φαγόπυρο, τη βρώμη, την αμυγδαλόψιχα, τα φουντούκια, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
3.Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατέψτε το μέλι, το ελαιόλαδο, το αυγό και τη βανίλια.
4.Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα στεγνά και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
5.Προσθέστε τις σοκολατένιες σταγόνες ή τη σκόνη σοκολάτας .
6.Κάντε μπάλες από τη ζύμη και τοποθετήστε τις στο ταψί, πιέζοντας ελαφρώς για να διαμορφωθούν.
7.Ψήστε για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χρυσαφί.
8.Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν τα απολαύσετε!
Αυτή η συνταγή δημιουργεί μπισκότα πλούσια σε φυσικά συστατικά και χαμηλά σε θερμίδες. Καλή όρεξη!