Μους σοκολάτα με γιαούρτι και στέβια
Οφέλη του γιαουρτιού:
Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και είναι συχνά εμπλουτισμένο με βιταμίνη D. Είναι, μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, περισσότερο και από το αγελαδινό γάλα. Περιέχει επίσης κάλιο, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β12 και φωσφόρο.
Συμβάλλει στη μείωση του λίπους, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς, ενισχύει το ανοσοποιητικό και το πεπτικό σύστημα, “ρυθμίζει” την αρτηριακή πίεση και βοηθάει στην γρήγορη αποκατάσταση των μυών μετά από έντονη προπόνηση.
Υλικά
- 400ml κρέμα γάλακτος light
- 200ml γιαούρτι 2%
- ¾ του φλιτζανιού στέβια
- 90 γρ. κακάο σκόνη
Εκτέλεση
- Βάλτε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, τη στέβια και το κακάο και αναμείξτε καλά στη μεσαία ταχύτητα μέχρι το μους να «στέκεται» .
- Μοιράστε το μίγμα σε μικρά μπολάκια των 150γρ και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
- Καλή απόλαυση!
(Visited 903 times, 1 visits today)