Μους γιαουρτιού με μέλι και φρούτα
Γιαούρτι, μέλι, δημητριακά και φρούτα εποχής μας χαρίζουν ένα ελαφρύ και δροσερό επιδόρπιο. Μπορούμε να το απολαύσουμε και σαν το πρώτο γεύμα της ημέρας, αφού αποτελεί ένα πλήρες πρωινό με λιγοστές θερμίδες.
Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και είναι συχνά εμπλουτισμένο με βιταμίνη D. Είναι, μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, περισσότερο και από το αγελαδινό γάλα. Περιέχει επίσης κάλιο, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β12 και φωσφόρο. Συμβάλλει στη μείωση του λίπους, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς, ενισχύει το ανοσοποιητικό και το πεπτικό σύστημα, “ρυθμίζει” την αρτηριακή πίεση και βοηθάει στην γρήγορη αποκατάσταση των μυών μετά από έντονη προπόνηση.
Υλικά για 5-6 μερίδες (περίπου 330 θερμίδες/μερίδα)
- 500g γιαούρτι 2%
- 3 φλιτζάνια καλοκαιρινά φρούτα σε κομματάκια (6 φράουλες, 2 βερίκοκα, 1 ροδάκινο)
- 100 γραμμ. καρύδια και αμύγδαλα
- 4κ.σ. μέλι
- 2κ.σ. δημητριακά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι μαζί με τα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς, τα δημητριακά και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε το μέλι και σερβίρουμε.