Μεσογειακή μακαρονοσαλάτα με λεμόνι, αβοκάντο, ρεβίθια και ντοματίνια
Αυτή η σαλάτα ζυμαρικών είναι θρεπτική, γεμάτη από φυτικές πρωτεΐνες (λόγω των ρεβιθιών) και μία από τις αγαπημένες συνταγές γιατί συνδυάζει τα ποιοτικά υλικά με την τόσο καλή γεύση. Είναι επίσης ένας καταπληκτικός τρόπος για να τροφοδοτήσετε τον οργανισμό σας με ενέργεια μετά την προπόνηση και έτσι να έχετε ένα πολύ καλό μεσογειακό γεύμα.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
Υλικά:
Για τα ζυμαρικά
- 250 γραμμάρια ζυμαρικά ολικής αλέσεως
- 250 γραμμάρια ρεβίθια που τα έχετε βάλει από το προηγούμενο βράδυ σε νερό να φουσκώσουν
- 2 φλιτζάνια ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1/5 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
- 1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κύβους
- ½ κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
- ½ φλιτζάνι ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
Για το dressing:
- Το χυμό ενός ζουμερού λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη με την πρέσα σκόρδου
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
- ½ κουταλάκι ρίγανη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μέθοδος:
Πρώτα φτιάχνετε το dressing προσθέτοντας όλα τα συστατικά του σε ένα μπλέντερ. Τα χτυπάτε καλά και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να έρθει η ώρα να περιχύσετε τα ζυμαρικά σας με αυτό!
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε. Τα ξεπλένετε με κρύο νερό και στη συνέχεια τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνετε ένα κουταλάκι λάδι ανακατεύοντάς τα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Βράζετε τα ρεβίθια και τα στραγγίζετε και αυτά αφήνοντάς τα να κρυώσουν. Τα ρίχνετε και αυτά στο μπολ. Προσθέτετε τα ντοματίνια, τη φέτα, το αβοκάντο, το κρεμμύδι και τις ελιές. Τέλος ρίχνετε το dressing και ανακατεύετε προσεκτικά ώστε να μην λιώσουν τα υλικά. Σερβίρετε!