«Μαγιονέζα» με αβοκάντο

Διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα που είναι περίοδος νηστείας για τους περισσότερους από εμάς και η σημερινή πρόταση δεν θα μπορούσε παρά να είναι νηστίσιμη. Μια «μαγιονέζα» με αβοκάντο που ταιριάζει με όλα τα λαχανικά, ωμά, βραστά ή ψητά και πολλά άλλα φαγητά που ταιριάζουν με την κλασσική μαγιονέζα. Είναι ελαφριά, αέρινη, όμως δεν περιέχει αυγά και παρασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο με την κλασσική.
“ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ” ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Μερίδες: 22-24 κουταλιές
Υλικά:
- 240 γρ. καθαρισμένο, ώριμο αβοκάντο
- 4 κουταλάκια χυμό λεμονιού
- ½ κουταλάκι μουστάρδα Dijon
- 80-125ml (1/3 – ½ φλυτζάνι) ηλιέλαιο ή έλαιο αβοκάντο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Στον κάδο του επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε το αβοκάντο, τον χυμό λεμονιού και την μουστάρδα και τα πολτοποιούμε.
- Με το μούλτι σε λειτουργία προσθέτουμε με αργή ροή το ηλιέλαιο μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σφιχτό και κρεμώδες, αλλά αέρινο. Σταματάμε το μούλτι τακτικά ώστε να καθαρίζουμε τα τοιχώματα του μούλτι με μια σπάτουλα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Φυλάμε την «μαγιονέζα» με αβοκάντο για 2-3 μέρες στο ψυγείο, σε αεροστεγές σκεύος.
Η συνταγή προέρχεται από το blog “The Healthy Cook” στο οποίο θα βρείτε κι άλλες πολλές υγιεινές και νηστίσιμες προτάσεις σαν κι αυτή!