Light ρυζόγαλο με στέβια

Το παραδοσιακό γλυκό, αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους με ρύζι, γάλα και κανέλα.
Γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας, υγιεινό, θρεπτικό και με λίγες θερμίδες. Περί ρυζόγαλου ο λόγος φυσικά..
Για το light ρυζόγαλο με στέβια θα χρειαστείτε:
Υλικά για 5 μερίδες:
- 1 φλιτζάνι ρύζι καστανό αναποφλοίωτο
- 1 λίτρο γάλα 0% λιπαρά
- ½ φλιτζάνι στέβια σε σκόνη
- 4-5 γαρύφαλλα
- 2 σωληνάκια βανίλια
- Κανέλα
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το ρύζι. Το ρίχνουμε σε 2 ½ φλιτζάνια νερό που βράζει στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας πολύ καλά. Το καστανό ρύζι θέλει παραπάνω χρόνο βρασμού.
- Αφού βράσει και έχει εξατμιστεί το νερό σχεδόν τελείως, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.
- Πριν πήξει αρκετά ρίχνουμε τα γαρύφαλλα, τη στέβια, τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά πριν απορροφηθεί τελείως το γάλα.
- Βγάζουμε από μέσα τα γαρύφαλλα και το μοιράζουμε σε ατομικά μπολ.
- Διατηρείται και σταθεροποιείται μέσα στο ψυγείο. πασπαλίζουμε με κανέλα κατά το σερβίρισμα.
Σημείωση: Λόγω του αναποφλοίωτου ρυζιού το ρυζόγαλο παίρνει λίγο πιο σκούρο χρώμα από το συνηθισμένο.
Συνταγή: Βιβλίο: «Οι συνταγές που άλλαξαν» από την Ειρήνη Πασχαλέρη.
(Visited 2,749 times, 1 visits today)