Light παγωτό χωρίς ζάχαρη

Υλικά για 10 μερίδες:
- 300 ml γάλα
- 2 βανίλιες σκόνη
- 4 κρόκοι αυγών
- 100 γρ. φυσική γλυκαντική ουσία (Sweet Freedom, splenda, fytro)
- 300 ml φυσικό γιαούρτι
- 150 γρ. φράουλες
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το πλήρες γάλα και την βανίλια. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 7΄μέχρι να ζεσταθεί το γάλα.
- Σε ένα μεταλλικό μεσαίο μπολ ρίχνουμε τη γλυκαντική ουσία, τους κρόκους αυγών και χτυπάμε με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 4΄μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.
- Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε λίγο ζεστό γάλα και ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε γρήγορα και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 6΄μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, αφήνουμε για 20΄και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
- Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
- Ρίχνουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για 4 με 6 ώρες μέχρι να παγώσει. Σερβίρουμε τις μπάλες παγωτού σε γυάλινο ποτήρι και γαρνίρουμε με φράουλες ή βατόμουρα.
(Visited 471 times, 1 visits today)