Κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά

Σε μια μόνο κατσαρόλα μπορούμε να συνδυάσουμε την τριάδα για το γεύμα μας ,την νοστιμιά και την απόλαυση.
Τριάδα γεύματος που περιλαμβάνει πρωτεΐνη λόγω του κοτόπουλου, αμυλούχα τροφή όπως το ρύζι και τα λαχανικά που θα συναντήσουμε μέσα στη συνταγή για να πάρουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Τρώγοντας τις τριάδες στο γεύμα μας βοηθάμε την παραγωγή σεροτονίνης και να λειτουργεί φυσιολογικά ο μηχανισμός πείνας και κορεσμού. Αν μάθουμε τον οργανισμό μας με αυτούς τους συνδυασμούς καθημερινά σε όλα τα γεύματα μας θα χαρίσουμε στο σώμα μας πληθώρα ευεργετικών επιδράσεων όπως ευεξία, ισορροπία και καλή διάθεση.
Για το κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά θα χρειαστούμε:
(Υλικά για 4 μερίδες)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ σε σκόνη
- 2 ¼ φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι λευκό ρύζι
- ½ κουτάλι της σούπας πικάντικη σάλτσα
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ή βαλσάμικο
- ¼ φλιτζάνι μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού
- 1 φλιτζάνι μπρόκολο
- 1 φλιτζάνι καρότο
- ½ κόκκινη πιπεριά
- κρεμμύδι ( προαιρετικό)
Εκτέλεση
1.Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
2.Προσθέστε το κοτόπουλο, το αλατοπίπερο και σοτάρετε για 8 λεπτά.
3. Προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμύδι(προαιρετικά) , το τζίντζερ και σοτάρετε για 2 λεπτά.
4. Προσθέστε 2 φλιτζάνια (480 ml) νερό και το ρύζι και ανακατέψτε.
5.Καλύψτε το τηγάνι με το καπάκι έως ότου βράσει το νερό.
6.Ανοίξτε το καπάκι, ανακατέψτε και μετά μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή. Ξανά κλείστε το καπάκι και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην κολλήσει.
7.Προσθέστε το μπρόκολο, τα καρότα και την πιπεριά και ανακατέψτε.
8. Προσθέστε την πικάντικη σάλτσα, το ξύδι, το μέλι και ανακατέψτε.
9.Βάλτε σε ένα φλιτζάνι το ¼ φλιτζάνι νερού (60 ml) με το άμυλο αραβοσίτου για να δημιουργήσετε ένα μίγμα αμύλου αραβοσίτου. Προσθέστε το μίγμα αραβοσίτου στην κατσαρόλα και ανακατέψτε, μαγειρεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα (3-4 λεπτά).
10.Απολαύστε!
Σημείωση: Εάν επιθυμείτε στο τέλος μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο τυρί. Επίσης, αντί του κοτόπουλου μπορείτε να βάλετε γαρίδες.