Καναπεδάκια με καπνιστό σολομό και αγγούρι
Τελευταία συνταγή για το 2019 δεν θα μπορούσε παρά να είναι γιορτινή και ταυτόχρονα υγιεινή. Μια εύκολη ιδέα για τους μπουφέδες των γιορτών που ήδη έφτασαν. Αυτά τα τόσο ιδιαίτερα και ευπαρουσίαστα καναπεδάκια που έχουν ελάχιστες θερμίδες και ταυτόχρονα εκπληκτική γεύση, δεν θα σας πάρουν πάνω από 4-5 λεπτά για να τα φτιάξετε!
Καλές γιορτές με υγεία!!
ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ
Υλικά:
- 250 γραμμάρια τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- 1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο σκόρδο
- 1 κουταλάκι γλυκού παπαρουνόσπορο
- 1 κουταλάκι γλυκού σουσάμι (καβουρδισμένο κατά προτίμηση)
- 1-2 κουταλιά σούπας γάλα
- 2 μεγάλα αγγούρια
- 250 γραμμάρια καπνιστό σολομό
- Κάπαρη
- Φρέσκα κλωνάρια άνηθου
Μέθοδος:
Σε μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το σκόρδο, τον παπαρουνόσπορο, το σουσάμι και ρίχνουμε αρχικά μια κουταλιά της σούπας γάλα. Μπορεί να χρειαστεί και τη δεύτερη κουταλιά γάλα αν είναι αρκετά σκληρό το μίγμα. Δεν θέλουμε όμως σε καμία περίπτωση να είναι ρευστό. Χρειάζεται να στέκεται. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τα αγγούρια σε φέτες πάχους περίπου 1ός εκατοστού και τις βάζουμε σε μεγάλη πιατέλα. Προσθέτουμε από πάνω λίγο από το μίγμα του τυριού και ένα κομματάκι καπνιστού σολομού. Τέλος βάζουμε 2-3 χάντρες από κάπαρη και ένα μικρό κλωναράκι άνηθου. Σερβίρουμε το ορεκτικό κρύο από το ψυγείο.
Καλή επιτυχία!!