Αβγά στο φούρνο με γαλοπούλα
Μιας και αναφερθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο στους πιο υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος των αυγών, παρακάτω ακολουθεί μια εύκολη μα και υγιεινή συνταγή πρωινού. Ο συνδυασμός αυγών, γαλοπούλας, τυριού και για την ένταση της μυρωδιάς σχοινόπρασο θα σας δώσουν γεύση και ενέργεια στο ξεκίνημα της ημέρας σας.
Υλικά (για 4 άτομα)
4 κ.σ. Στραγγιστό Γιαούρτι 5% λιπαρά
1-2 Φέτες Παστράμι Γαλοπούλας, σε μικρές λεπτές φέτες
4 Αβγά
Αλάτι
4 κ.σ. Κρέμα Γάλακτος 35% λιπαρά
Λίγο Κεφαλοτύρι, τριμμένο
Πιπέρι
Λίγο Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1.Λαδώνουμε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη και βάζουμε στο κέντρο του καθενός από μία κουταλιά γιαούρτι.
2.Μοιράζουμε τη γαλοπούλα στα σκεύη και από πάνω βάζουμε από ένα αβγό.
3.Αλατίζουμε ελαφρά, ρίχνουμε από μία κουταλιά κρέμα γάλακτος στο καθένα, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και πάνω του τρίβουμε όσο πιπέρι θέλουμε.
4.Τοποθετούμε τα σκεύη σε ένα ταψί το οποίο γεμίζουμε μέχρι τη μέση με ζεστό νερό.
5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C για 8 λεπτά και πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο.
Δείτε βίντεο με τηn εκτέλεση της συνταγής εδώ:
Πηγή συνταγής,εικόνας,βίντεο: FoodVideos