Αυγά ποσέ με μανιτάρια και ρόκα
Υλικά:
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 250γρ μανιτάρια σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι ρόκα
- ξύδι μπαλσάμικο
- 2 φέτες ψωμί του τοστ ολικής
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κουταλιές ξύδι
Μέθοδος:
Ψιλοκόβετε τη ρόκα και την ανακατεύετε με ελαιόλαδο και ξύδι μπαλσάμικο. Την μοιράζετε σε δύο πιάτα. Φρυγανίζετε δύο φέτες ψωμί και τις τοποθετείτε πάνω στη ρόκα.
Σοτάρετε τα μανιτάρια και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και τα απλώνετε πάνω στο ψωμί. Πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Για να ετοιμάσετε τα αυγά ποσέ, γεμίζετε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει ρίχνετε 2 κουταλιές ξύδι και λίγο αλάτι. Σπάστε τα αυγά σε δυο μικρά μπολάκια. Μ ένα κουτάλι ανακατεύετε το νερό για να δημιουργηθεί μια δίνη και στο κέντρο της ρίχνετε προσεκτικά το ένα αυγό. Βράζετε για 2-3 λεπτά και το αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα. Αφήνετε για λίγο να στραγγίξει και το τοποθετείτε πάνω στα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε. Ετοιμάζετε και το δεύτερο αυγό ποσέ.
Καλή επιτυχία!!
Πηγή:
http://pepiskitchen.blogspot.com/