Overnight βρώμη με μπανάνα και κακάο
Αυτή η συνταγή παρέχει μια υγιεινή και γευστική επιλογή για πρωινό, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες από τη βρώμη και περιέχει τη γεύση του κακάο και την φρεσκάδα της μπανάνας. Απολαύστε την ως γευστικό πρωινό που θα σας δώσει ενέργεια για την ημέρα σας!
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι βρώμη (ολικής άλεσης)
1/2 φλιτζάνι γάλα της επιλογής σας
1 κ.γ. κακάο (κακάο σε σκόνη)
1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
1/2 ώριμη μπανάνα, κομμένη σε φέτες
1 κ.σ. αμύγδαλα ή καρύδια, ψιλοκομμένα
Επιπλέον φρούτα για γαρνιτούρα (π.χ. φράουλες, βατόμουρα)
Οδηγίες:
1.Σε ένα βαζάκι ή μια φιάλη, προσθέστε τη βρώμη, το κακάο και το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου.
2.Ρίξτε το γάλα πάνω από τα υλικά.
3.Κλείστε καλά το βαζάκι και ανακατέψτε καλά ώστε όλα τα υλικά μέχρι να αναμιχθούν.
4.Προσθέστε τη μπανάνα στο βαζάκι και ανακατέψτε ξανά.
5.Κλείστε το βαζάκι και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ή καλύτερα όλο το βράδυ.
6.Πριν σερβίρετε, ρίξτε τα αμύγδαλα ή τα καρύδια και προσθέστε επιπλέον φρούτα όπως φράουλες ή βατόμουρα για γαρνιτούρα.