Ζουμερό κοτόπουλο με τυρί και ζυμαρικά
Ένα ολοκληρωμένο, υγιεινό πιάτο που θα σας χαρίσει γεύση, απόλαυση και κορεσμό.
Υλικά για 4 μερίδες:
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 στήθη κοτόπουλου , κομμένα σε κομμάτια
- αλάτι
- πιπέρι
- μισό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο , περίπου 1 κουταλιά της σούπας, ψιλοκομμένες
- 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ( 480 mL )
- 3 φλιτζάνια νερό( 720 mL )
- Ζυμαρικά ( 455 γρ .)
- 4 φλιτζάνια μπρόκολο( 1 κιλό ) ή ένα κεφάλι μπρόκολο
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη πιπέρι καγιέν
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 φλιτζάνι γάλα( 240 mL )
- 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ( 200 γρ .)
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε ελαφριά το ελαιόλαδο.
- Προσθέστε τα στήθη κοτόπουλου, το αλάτι, το πιπέρι και αφήστε να ροδίσει το κοτόπουλο από τη μια πλευρά.
- Γυρίστε το κοτόπουλο και μετά προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο καθώς η δεύτερη πλευρά ροδίζει.
- Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές, προσθέστε στην κατσαρόλα ζωμό κοτόπουλου, νερό και ζυμαρικά.
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά και βάλτε στην κατσαρόλα το καπάκι μέχρι να πάρουν βράση. Όταν αρχίσει να βράζει, ανακατέψτε. Ύστερα χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατέψτε και αφήστε το να σιγοβράσει σκεπασμένο με το καπάκι για 20 λεπτά.
- Αφού περάσουν 20 λεπτά, προσθέστε το μπρόκολο. Ανακατέψτε συνεχώς καθώς το μπρόκολο αχνίζει μέχρι να εξατμιστούν και τα υπόλοιπα υγρά.
- Προσθέστε το γάλα και το τυρί τσένταρ και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί και να έχετε μια λεία σάλτσα τυριού.
- Προσθέστε το πιπέρι καγιέν και το μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε για άλλη μια φορά και μετά είστε έτοιμοι να σερβίρετε.
- Καλή απόλαυση!
(Visited 242 times, 1 visits today)
[…] πηγή […]