Σουφλέ φράουλας
Πιστεύετε ότι τo σουφλέ είναι δύσκολο να τα φτιάξετε; Αυτά τα ατομικά σουφλέ φράουλας φτιάχνονται με μόνο 4 υλικά και μπορούν να είναι έτοιμα σε λίγα λεπτά. Αποτελούν μια απολαυστικά ελαφριά συνταγή για επιδόρπιο.
Τολμήστε το!
Υλικά:
500 γραμμ. φράουλες σε πολτό
5 ασπράδια αβγού
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1 εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.
Τοποθετούμε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μαρέγκα.
Τοποθετούμε σε ένα μίξερ τον πολτό φράουλας, το μέλι, την βανίλια και σταδιακά την μαρέγκα και ανακατεύουμε.
Σε φορμάκια για σουφλέ ρίχνουμε το μίγμα αφού πρώτα τα έχουμε λαδώσει.
Ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μίγμα και να αποκτήσει ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα.