Σοκολατένιες μπουκιές με ρυζογκοφρέτες
ΥΛΙΚΑ
- 35 γρ ρυζογκοφρέτες
- 115 γρ φυστικοβούτυρο
- 25 γρ κακάο σκόνη
- 60 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης/ σφενδάμου
ΟΔΗΓΙΕΣ
-
Με τα χέρια θρυμματίζω τις ρυζογκοφρέτες σε ένα μπολ (όχι με πολυκόφτη γιατί θα γίνουν σκόνη).
-
Προσθέτω το φυστικοβούτυρο, το κακάο και το μέλι (για να είναι πιο εύκολη η ανάμιξη μπορώ να ζεστάνω ελαφρά το φυστικοβούτυρο και το μέλι για να είναι πιο ρευστά).
-
Αναμιγνύω πάρα πολύ καλά να γίνει ομοιογενές το μίγμα.
-
Καλύπτω με λαδόκολλα μια φόρμα 25×11 εκ και ρίχνω το μείγμα συμπιέζοντας το καλά με τη ράχη του κουταλιού.
-
Σκεπάζω με μεμβράνη και το βάζω στην κατάψυξη για 3 ώρες (έως και μια νύχτα) να κρυώσει καλά.
-
Βγάζω μεταφέρω σε επιφάνεια κοπής και κόβω σε μπουκίτσες.
-
Αποθηκεύω στην κατάψυξη μέσα σε κλειστό δοχείο.
πηγή: paxxigr
(Visited 388 times, 1 visits today)