Ingredients
-
300γραμμ. Ρεβύθια
-
3 κ.σ Χυμό λεμονιού
-
2 κ.σ Ταχίνι
-
2 σκελίδες Σκόρδο
-
1/2 κ.γ Αλάτι
-
Πάπρικα
-
2 Κόκκινη πιπεριά
Directions
Στο ντιπ χούμους μπορείτε να βουτήξετε καρότα, σέλινο, κράκερ, πιτάκια, τσιπς, κριτσίνια και ότι άλλο σας κάνει όρεξη!
Tips:
1.Αν δεν σας αρέσει το ταχίνι χρησιμοποιείστε ελαιόλαδο
2.Αν θέλετε πικάντικο χούμους προσθέστε και λίγη καυτερή πιπεριά ή κάποιο πικάντικο υλικό δική σας επιλογής.
3.Το προϊόν φυλάσσεται στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.
Feel Good Foodie
Steps
1
Done
|
Τοποθετούμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και τα τρίβουμε μεταξύ τους για να ξεφλουδίσουν το δέρμα (προαιρετικό βήμα, αλλά βοηθά στη δημιουργία μιας κρεμώδους υφής). |
2
Done
|
Ψήνουμε τις κόκκινες πιπεριές στον φούρνου. |
3
Done
|
Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα μεταφέρουμε σε μούλτι. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν σκόνη. |
4
Done
|
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, τις σκελίδες σκόρδου, την πάπρικα και το αλάτι και 2-3 παγάκια (ανοίγει το χρώμα του σπιτικού χούμους και του δίνει μια υφή σαν παγωτό)και ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν. |
5
Done
|
Προσθέτουμε τις ψητές κόκκινες πιπεριές στο μούλτι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και αποκτήσει κρεμώδης υφή |
6
Done
|
Σερβίρετε! |