Σπιτικά μπισκότα τύπου Digestive
Λίγα λόγια για την βρώμη:
Εκτός από το ότι είναι πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το μαγνήσιο, σελήνιο, φώσφορο και σίδηρο, η βρώμη έχει υψηλή περιεκτικότητα φυτικών ινών, τις β-γλυκάνες οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στην απώλεια βάρους και έχουν πολλά οφέλη για την υγεία.
Για τα μπισκότα τύπου digestive θα χρειαστείτε:
Υλικά για 6 άτομα
- 100gr Νιφάδες Βρώμης
- 100gr Αλεύρι Ολικής Άλεσης από Δίκοκκο Σιτάρι
- 50gr Καστανή Ζάχαρη
- 80ml Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ
- Ελάχιστο Αλάτι
- 1½ κ.σ. Κοπανισμένος Λιναρόσπορος
- ¼ Φλιτζανιού Γάλα 2% λιπαρά
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τις νιφάδες βρώμης σε επεξεργαστή τροφίμων για 2-3 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι ολικής, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το λιναρόσπορο.
- Ανακατεύουμε για 10 περίπου δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα μέχρι να αρχίσει να δημιουργείται η ζύμη (ίσως και να μην χρειαστεί όλο).
- Βγάζουμε τη ζύμη, την πλάθουμε 2-3 φορές με τα χέρια σχηματίζοντας μια μπάλα.
- Τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
- Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο κόλλες αντικολλητικό χαρτί και με ένα πλάστη την ανοίγουμε σε πάχος 6 χιλιοστών.
- Κόβουμε μπισκότα με κουπ πατ και τα τοποθετούμε πάνω σε ταψί το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° για 12-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες τους.
- Βγάζουμε απ’ το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Ακολουθεί βίντεο με τη συνταγή:
Πηγή συνταγής: Foodvideos
(Visited 882 times, 1 visits today)