5 εύκολες συνταγές με γιαούρτι
Ένα μόνο υλικό χρειάζεται για να φτιάξετε είτε πεντανόστιμα γλυκά είτε γευστικά αλμυρά είτε ότι έχει ανάγκη ο ουρανίσκος σας. Αυτό δεν είναι άλλο από το γιαούρτι που μας προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία μας. Παρακάτω ακολουθούν οι 5 εύκολες συνταγές με γιαούρτι:
Ακολουθεί βίντεο παρακάτω.
1η συνταγή
Υλικά:
150gr από το Γιαούρτι
40gr Ταχίνι με Κακάο
Μπισκότα Digestive
Φρέσκα Κεράσια, αποπυρηνωμένα και κομμένα στα δύο
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα 90gr του γιαουρτιού με το ταχίνι και βάζουμε το μείγμα σε ένα ποτήρι σερβιρίσματος.
Από πάνω τρίβουμε λίγα από τα μπισκότα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο γιαούρτι.
Τέλος απλώνουμε τα κεράσια.
2η συνταγή
Υλικά:
150gr από το Γιαούρτι
1 κ.σ. Μέλι
Μισή Μπανάνα, σε φέτες
Δημητριακά της αρεσκείας μας
Λίγο Μέλι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα 90gr του γιαουρτιού με το μέλι και βάζουμε το μείγμα σε ένα ποτήρι σερβιρίσματος.
Από πάνω απλώνουμε τις φέτες της μπανάνας και καλύπτουμε με το υπόλοιπο γιαούρτι.
Τέλος απλώνουμε τα δημητριακά και γαρνίρουμε με λίγο μέλι.
3η συνταγή
Υλικά:
100gr από το Γιαούρτι
2 κ.σ. Δυόσμος, ψιλοκομμένος
1 Σκελίδα Σκόρδο, τριμμένη
2 κ.σ. Άνηθος, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. Χυμός Λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
3 Αγγουράκια, σε λεπτές φέτες
½ Μικρό Κρεμμύδι, σε κομμάτια
40gr Ψημένα Κάσιους
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι, τον δυόσμο, το σκόρδο, τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού και μετά αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μεσαίο μπωλ βάζουμε τα αγγουράκια και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Τέλος, πασπαλίζουμε με τα κάσιους και σερβίρουμε.
4η συνταγή
Υλικά:
60gr Φύλλα Βασιλικού
50gr Καβουρδισμένο Κουκουνάρι
50gr Παρμεζάνα, τριμμένη
2 Σκελίδες Σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
120ml Ελαιόλαδο
200gr από το Γιαούρτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπλεντεράκι πολτοποιούμε τον βασιλικό με το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μία λεία σάλτσα.
Ανακατεύουμε με το γιαούρτι και σερβίρουμε με τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας.
5η συνταγή
Υλικά:
400gr από το Γιαούρτι
1 + 1 κ.σ. Μέλι
1 Ακτινίδιο, σε κομματάκια
Ανανάς σε κομματάκια
Ξύσμα από 1 Λεμόνι
1 κ.γ. Κακάο
Φρέσκα Κεράσια, αποπυρηνωμένα και κομμένα στα δύο
Μισή Μπανάνα, σε φέτες
Εκτέλεση:
Στρώνουμε μια φόρμα για ταρτάκια 12 θέσεων με τα ειδικά χαρτάκια.
Ανακατεύουμε 100gr γιαουρτιού με μια κουταλιά μέλι και μοιράζουμε σε 3 φορμάκια.
Από πάνω απλώνουμε το ακτινίδιο.
Μοιράζουμε 100gr γιαουρτιού σε 3 φορμάκια.
Από πάνω απλώνουμε τον ανανά.
Ανακατεύουμε 100gr γιαουρτιού με το ξύσμα λεμονιού και μοιράζουμε σε 3 φορμάκια.
Από πάνω απλώνουμε τα κεράσια.
Ανακατεύουμε 100gr γιαουρτιού με μια κουταλιά μέλι και το κακάο και μοιράζουμε σε 3 φορμάκια.
Από πάνω απλώνουμε τη μπανάνα.
Αφήνουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
Τα βγάζουμε από την κατάψυξη 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Πηγή συνταγής: FoodVideos