Ingredients
-
1 φιλέτο Σολομός
-
2 Αυγάπροαιρετικά
-
1 κουταλάκι του γλυκού Σκόρδο τριμμένο
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού Τζίντζερτριμμένο ή σε σκόνη
-
1 1/2 φλιτζάνι Αλεύρι ολικής
-
1 κουταλάκι του γλυκού Μαιντανόψιλοκομμένος
-
1 κουταλάκι του γλυκού Πάπρικαγλυκιά
-
1 κουταλιά της σούπας Λεμόνι ξύσμα
-
1 κουταλάκι του γλυκού Καρότοτριμμένο
-
1 κουταλιά της σούπας Σως καυτερή
-
Αλάτι
-
ρίγανη
-
Ελαιόλαδο
Directions
Ένα ελαφρύ γεύμα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Σε αυτή τη συνταγή ο αγαπημένος μας και πλούσιος σε Ω3 σολομός αντικαθιστά επάξια το κρέας και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά της συνταγής θα σας χαρίσουν μια υγιεινή και ευχάριστη γεύση.
#Μπουκιές Σολομού
Steps
1
Done
|
Ψήνουμε ελαφρά τον σολομό με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι στον φούρνο για 10-12 λεπτά. |
2
Done
|
Μόλις τον βγάλουμε από τον φούρνο τον διαλύουμε με ένα πιρούνι και αφού τον κάνουμε κομμάτια τον τοποθετούμε σε ένα μπολ. |
3
Done
|
Σε αυτό το μπολ προσθέτουμε ακόμα το αλεύρι, το σκόρδο, το τριμμένο τζίντζερ, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, την ρίγανη, το τριμμένο καρότο, την πάπρικα, την σως και τελευταία τα αυγά(προαιρετικά). Τέλος, προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά έως ότου ομογενοποιηθούν. |
4
Done
|
Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα ψήνουμε σε γκριλ ή σε ελαφρά λαδωμένο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. |