Κοτόσουπα με σπανάκι, άσπρα φασόλια και φρέσκο πέστο
Αυτή η σούπα των 30 λεπτών είναι γεμάτη με λαχανικά, κοτόπουλο υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και φασόλια υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Το σπιτικό πέστο την ανεβάζει γευστικά και δημιουργεί ένα πλήρες πολύ χορταστικό γεύμα!
ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΑΣΠΡΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΠΕΣΤΟ
Υλικά:
1) 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλιά επιπλέον
2) 1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
3) 800 γραμμάρια κοτόπουλο φιλετο κομμένο σε κομμάτια μιας μπουκιάς
4) 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
5) 5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
6) 1 κουταλάκι γλυκού μαντζουράνα ή κάποιο άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας
7) 3 μεγάλες χούφτες σπανάκι χοντροκομμένο
8) 1/3 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
9) 2 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια
10) ¼ φλιτζάνι παρμεζάνα
11) Πιπέρι
Μέθοδος:
Ζεσταίνουμε 2 το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το καρότο και το κοτόπουλο. Σοτάρουμε λίγο μέχρι να αλλάξει χρώμα το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ματζουράνα και το ζωμό. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια και το σπανάκι. Μαγειρεύουμε αλλα 5-10 λεπτά το φαγητό και προσθέτουμε αλάτι όσο θέλουμε και πιπέρι.
Σε μπλέντερ ρίχνουμε την επιπλέον 1 κουταλιά λάδι, την παρμεζάνα παρμεζάνα και τα φύλλα βασιλικού και πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα προσθέτοντας λίγο νερό αν είναι απαραίτητο.
Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ, βάζοντας στο κάθε ένα από 1 κουταλάκι πέστο κι αν θέλετε τη συνοδεύετε με σπιτικά κρουτόν.