Κινόα με κουρκουμά και κράνμπερις
Δοκιμάστε αυτό το υπέροχο πιάτο με βάση την κινόα την νηστίσιμη περίοδο που διανύουμε, είτε ως συνοδευτικό των θαλασσινών σας είτε και μόνο του σε συνδυασμό με μια πράσινη σαλάτα. Επίσης διαβάστε ένα παλιότερο άρθρο μας, το οποίο αναλύει τα διατροφικά οφέλη αυτού τροφίμου. Για να μεταφερθείτε, πατήστε το σύνδεσμο: ΕΔΩ.
ΚΙΝΟΑ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ ΚΑΙ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ
Υλικά:
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κουταλάκια κουρκουμά
- 1 ποτήρι κινόα
- 1 1/2 ποτήρι νερό
- 1/2 ποτήρι κράνμπερις
- 2-3 κουταλιές καρύδια τριμμένα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
- 1 κουταλάκι μέλι
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- πιπέρι
- ρόκα
Μέθοδος:
Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον κουρκουμά, την κινόα και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Ρίχνετε το νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε την κινόα ξεσκέπαστη μέχρι να κρυώσει.
Προσθέτετε τα καρύδια, τα cranberries και ανακατεύετε απαλά.
Στρώνετε λίγη ρόκα σε μια πιατέλα, απλώνετε την κινόα και γαρνίρετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, την μουστάρδα και το πιπέρι. Περιχύνετε την κινόα με το ντρέσινγκ και σερβίρετε.
-
Για περισσότερες υγιεινές συνταγές σαν κι αυτή, επισκεφθείτε το μπλογκ Pepi’s Kitchen !