Γουακαμόλε
Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και πολύπλευρα υλικά που μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιος στην κουζίνα του, ιδίως αν προτιμά να τρέφεται υγιεινά. Μια συνταγή για γουακαμόλε λοιπόν θεωρούμε πως είναι η πιο αντιπροσωπευτική του αβοκάντο και μας την παρουσιάζει η Εύη, μέσ΄από το blog της “The Healthy Cook” !
Το μυστικό για καλό γουακαμόλε έχει να κάνει με τα υλικά. Είναι μια ωμή παρασκευή, δεν μαγειρεύεται, άρα τα φρέσκα, καλά και ώριμα υλικά είναι το παν. Επίσης, μην το φτιάξετε για να το φάτε την επόμενη μέρα. Τρώγεται φρέσκο και η αλήθεια είναι πως παρόλο που έχει λάιμ, την επόμενη μέρα θα έχει μαυρίσει.
ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ
Υλικά:
- 2 ώριμα μέτρια αβοκάντο
- 1 μέτρια ώριμη τομάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
- ¼ φλυτζανιού πολύ ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
- 8-10 σταγόνες Tabasco (ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε)
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές φρέσκο χυμό λάιμ
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ή πολύ ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
με το γουδί:
- Βάλτε στο γουδί το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, τον κόλιανδρο και το Tabasco και χτυπήστε τα με το γουδοχέρι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέστε τα αβοκάντο και τον χυμό λάιμ και ανακατέψτε τόσο ώστε να λιώσει το αβοκάντο αλλά να μείνουν και κάποια κομματάκια του.
- Προσθέστε και την ψιλοκομμένη τομάτα και ανακατέψτε με ένα κουτάλι για να μην λιώσει.
- Δοκιμάστε και διορθώστε το αλάτι ή το tabasco, εάν επιθυμείτε.
με το πιρούνι:
- Σε ένα μεγάλο μπωλ προσθέστε τα αβοκάντο και τον χυμό λάιμ και λιώστε με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού, τόσο ώστε να λιώσει αλλά να μείνουν κομμάτια.
- Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε με το πιρούνι.
- Δοκιμάστε και διορθώστε το αλάτι ή το tabasco, εάν επιθυμείτε.