Σπανακοπιτάκια με αβοκάντο και τυρί
Υλικά για 10 σπανακοπιτάκια
- 250γρ σπανάκι καθαρισμένο
- 1 μέτριο αβοκάντο λιωμένο με πιρούνι
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/4 κ.γ. μαραθόσπορο τριμμένο
- 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
- 40 γραμμ. κουκουνάρια ή καρύδια κοπανισμένα
- 1 κουτάλι σούπας μαύρο και άσπρο σουσάμι
- 80γρ φέτα χοντροκομμένη ή 60 γραμ. γραβιέρα
- 6 φύλλα δυόσμου
- l ελαιόλαδο
- λίγο άνιθο
- λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 4 φύλλα κρούστας
- λίγο λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε το κρεμμύδι, τον άνιθο, το μαραθόσπορο και το τριμμένο μοσχοκάρυδο στο ελαιόλαδο για περίπου 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρύωσουν. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το προσθέτουμε στο μείγμα του κρεμμυδιού. Προσθέτουμε το αβοκάντο, την φέτα και τα υπόλοιπα υλικα και ανακατεύουμε απαλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στου; 180c. Απλώνουμε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και κόβουμε κατά μήκος σε 4 λωρίδες. Βουτυρώνουμε τις λωρίδες και βάζουμε λίγη γέμιση στην βάση της λωρίδας και διπλώνουμε σε τριγωνικό σχήμα. Κλείνουμε βρέχοντας την άκρη.
Καλύπτουμε ένα ταψί με μια αντικολλητική λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω τα τριγωνάκια. Τα αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, πασπαλίζουμε με μαύρο και λευκό σουσάμι και ψήνουμε για 20 λεπτά.