Πατάτες “τζάκετ” με τόνο και λαχανικά

Το παρεξηγημένο αυτό “παχυντικό” λαχανικό, η γνωστή σε όλους πατάτα μπορεί να γίνει απίστευτα γευστική και καθόλου παχυντική όταν μαγειρευτεί σωστά, χωρίς περιττά λίπη (όπως αυτά του τηγανίσματος) και να αποτελέσει ένα από τα κύρια γεύματα μας, όπως το βραδινό.
Η πατάτα ανήκει στα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, δηλαδή αυξάνει αρκετά την γλυκόζη του αίματος. Ωστόσο, αν συνδυαστεί με ένα άλλο τρόφιμο υψηλής πρωτεϊνικής περιεκτικότητας, όπως είναι το κρέας, το αυγό, το τυρί και το ψάρι μπορεί να καταναλωθεί άφοβα ακόμα και από τα άτομα με προβλήματα σακχάρου.
Η σημερινή πρόταση μας για ένα υγιεινό και χορταστικό δείπνο είναι:
Πατάτες τζάκετ με τόνο και λαχανικά
Υλικά για 2 μερίδες
1 μέτρια πατάτα με τη φλούδα
1 μικρή κονσέρβα τόνου σε νερό
1 κουταλιά καλαμπόκι
2 κουταλιες μαγιoνέζα light
1 πιπεριά (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη κλπ)
Μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Εκτέλεση:
Βράζετε την πατάτα με τη φλούδα. Ταυτόχρονα σε ένα μπολάκι ανακατεύετε απαλά, τον τόνο με το τυρί, τη μαγιονέζα, το καλαμπόκι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Αλατοπιπερώνετε. Μόλις η πατάτα βράσει, ανοίγετε ένα μικρό καπάκι, στο πλάι, αφαιρείτε με ένα κουτάκι λίγο από το περιεχόμενό της ώστε να δημιουργήσετε μια φωλίτσα. Μ ε ένα κουτάκι, ρίχνετε το μείγμα του τόνου με τα λαχανικά τη μαγιονέζα και τη βάζετε σε ένα μικρό ταψάκι ή σε αλουμινόχαρτο, στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά.
Σερβίρετε με σαλάτα