Ingredients
-
280 γραμμάρια Καλαμπόκι
-
2 Αβοκάντοώριμα
-
10 Ντομάτες λιαστέςτεμάχια
-
10 μεγάλες Γαρίδεςβρασμένες και καθαρισμένες
-
χυμό Λεμόνι1 μέτριο
-
3 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού Τζίντζερξύσμα
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα
-
Αλάτι
Directions
Οι γαρίδες είναι μια θαυμάσια εναλλακτική του κρέατος καθώς παρέχουν στον οργανισμό πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, είναι πλούσιες σε ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τα 100γρ γαρίδες βραστές προσδίνουν 148 θερμίδες και είναι ιδανική επιλογή ως συστατικό της σαλάτας ή με βραστά λαχανικά για άτομα που προσέχουν τη δίαιτα τους.
Το αβοκάντο είναι εξαιρετική επιλογή για την περίοδο της νηστείας. Είναι πλούσιο σε κάλιο, φολικό οξύ και βιταμίνες Ε, C και Β6. Περιέχει επίσης, νιασίνη (νικοτινικό οξύ), θειαμίνη, φωσφόρο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Παρόλο που ανήκει στα φρούτα περιέχει μονοακόρεστο λίπος και βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης. Ποσότητα αβοκάντο ίση με 150γρ αποδίδει 235 θερμίδες. Συνήθως καταναλώνεται ως συστατικό σε σαλάτες όπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αν λάβουμε υπόψη μας ότι το λίπος από το αβοκάντο με το λίπος του ελαιολάδου αθροιστικά μπορεί να ξεπεράσουν τις συνιστώμενες ημερήσιες θερμίδες. Πάραυτα, αποτελεί μια τροφή με υψηλή θρεπτική αξία που μπορεί να ενισχύσει τον οργανισμό με θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της νηστείας.
Steps
1
Done
|
Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό και το αφήνετε να κοχλάσει για 5-6 λεπτά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τις γαρίδες. Τις αφήνετε να βράσουν για ελάχιστα λεπτά περίπου 5 με 7 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος τους. |
2
Done
|
Αφού βράσουν τις αφήνετε να κρυώσουν και τις καθαρίζετε. (Προτιμήστε φρέσκιες γαρίδες, μπορεί αν είναι πιο χρονοβόρα η διαδικασία του καθαρισμού τους όμως είναι υπερτερούν ποιοτικά και γευστικά των κατεψυγμένων, καθαρισμένων και προβρασμένων γαρίδων του εμπορίου). |
3
Done
|
Στη συνέχεια, βράζετε, στραγγίζετε το καλαμπόκι |
4
Done
|
Κόβετε τα αβοκάντο σε λεπτές φέτες. |
5
Done
|
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το χυμό του λεμονιού με το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και προσθέτετε το αβοκάντο. |
6
Done
|
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το τζίντζερ και την πάπρικα. Προσθέτετε τις γαρίδες, το καλαμπόκι και τις λιαστές ντομάτες και τέλος το αβοκάντο με τη σάλτσα. |
7
Done
|
Ανακατεύετε και σερβίρετε. |